Tuesday, October 17, 2006

 

Terveellisempi elämä..

Olen ollut täällä jo yli kuukauden ja huomaa kyllä erilaisen ruokakulttuurin ja rutiinittoman arjen vaikuttaneen myös ulkoiseen olemukseeni; painoa on tullut jo vähän lisää. Yhden tarinan mukaan nainen näyttää kropaltaan 23-vuotiaana suunnilleen samalta kuin tulee näyttämään loppuelämänsä. Mulla on tähän maagiseen ikään aikaa vielä puoli vuotta, joten nyt ei parane lihota! Okeiokei, tyhmää pseudotiedettä, mutta loppupeleissä hyvä motivoija, nyt ei pidä repsahtaa.

Viime mässäilyviikonlopun jälkeen eilen alkoi terveellisempi elämä ja jätin mm. cokiksen juomisen ja sipsien syömisen ja muun ylimääräisen, joka täällä on jokapäiväistä toisin kuin Suomessa, joten siksi niin ihanan eksoottista. Nyt ei olla lomalla, joten EN voi juoda cokista joka päivä tai ylläpitää muutenkaan lomailuruokavaliota. Silti terveellisempi syöminen on täällä paljon vaikeampaa kuin terveysintoilu-Suomessa jossa kaikki hyvät asiat ovat nykyisin rasvattomia ja sokerittomia. Täällä rasvaiset tapakset (on ilmaisia), majoneesi ja oliiviöljyssä paistaminen kuuluvat normaaliin ruuanlaittooon (ostin muuten tänään ensimmäistä kertaa elämässäni majoneesia, Suomessa en ois voinut kuvittellakaan sellasta!) Suomessa majoneesi on niin myrkkyä ja vaarallista mutta täällä terveellisesti syövä kämppikseni laittaa sitä ruokaan kuin ruokaan....

Pitää myös varmaan vähentää juomista, kolmen päivän känniputket ei oo kovinkaan laihduttavia.. mutta kyllähän sitä välillä pitää ottaa. Eilenkin otin vain sivistyneesti pari lasia punkkua ja annoin mun tapakset T:lle, joten lähestulkoon kumosin kaikki muut päivän kalorit..

Mutta eniten mua kaikista ruuista eniten hämää maito. Kaupoissa sitä säilytetään huoneenlämmössä ja se säilyy noin kolme kuukautta! Kreisiä! Olen kyllä löytänyt ihan hyviä maitoja, mutta niitä on noin miljoona eri laatua, vitaminoituja, täys- ja puolirasvaisia ja rasvattomia, kalsiumilla, kuiduilla, sarjakuvahahmoilla ja kasvuhormoneilla.... Isommissa kaupoissa mulla menee noin puoli tuntia maitohyllyllä. Ja täällä täysrasvaisuus on edelleen merkki hyvästä maidosta eikä paha ilkeä verisuonia tukkiva hirviö.

Tänään en mennyt luennoille, ei ollut oikeen mitään mielenkiintoisia, vahvasti jatkuu tää opiskelu.

Oltiin tässä puoltoista vuorokautta ilman lämmintä vettä, jännä juttu, espanjalaiset stressas et mitä ihmettä tapahtuu, mä taas olin niin valmiiks asennoitunu et kaikki ei toimi, nyt ollaan Espanjassa, et en jaksanu stressaa, laitoin vaan huivin päähän ja menin T:lle suihkuun. Ehkä se alkaa olla jo enemmän poikaystävä, ei ainakaan pelkkä rollo. Nukahdin eilen sen kainaloon ku katottiin Sopranosta ja se vaan silitteli mun hiuksia...Aahhh, miten ällöä! Mut niin kivaa ja rentoa ja helppoa.

Tänä sunnuntaina Real Madrid vs. Barcelona, koko Espanja odottaa, ainaki me täällä koska Granadan futisjoukkue on jossain kolmannessa liigassa.

Kiitokset Tepalle kivasta viikonlopusta, toivottavasti oli hauskaa:)

Comments:
Kiitos itsellesi, oli hauskaa. Toivottavasti C ei saanut traumoja kun pomppasin sohvalta :)
 
Hah, olisipa mulla vielä se 23v linjani ! No ei onneksi ole niin kaukana mutta vätystää niin ettei tule karistettua noita muutamaa liikakiloa...

Sun juttusi hymyilyttäâ ; kuin lukisi omaa blogiaan n 10v sitten !!! Nauti ja bailaa ; kyllä sä ehdit sitten isompana "vakavoitua".

Ei vais. Ei kaikki edes vakavoidu. =o)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?